Доступність посилання

ТОП новини

Більшість поляків і німців вважають Росію винною в конфлікті на Донбасі – дослідження


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Дві третини поляків і половина німців вважають Росію винною у розпалюванні збройного конфлікту на сході України. Про це свідчать результати міжнародних досліджень, які у Польщі і Німеччині провели експерти Фонду Бертельсмана й Інституту публічної політики (Австрія – Польща) за підтримки Єврокомісії. Дослідження під назвою «Разом чи порізно: погляди поляків, німців і росіян на російсько-український конфлікт» презентували у сьогодні у Києві.

Згідно з дослідженням, понад 70 відсотків громадян Німеччини і Польщі зазначають, що внаслідок порушення територіальної цілісності України і системи регіональної безпеки відносини їхніх держав з Росією є «поганими» або «дуже поганими».

«Німеччина продемонструвала найбільший рівень падіння довіри і симпатій до Росії: якщо два роки тому більшість німецьких громадян позитивно ставились до Росії, то з появою «ввічливих зелених чоловічків» у Криму симпатії німців до Росії поступово змінювались на несприйняття її методів і дій. На сьогодні до 70 відсотків німців вважають відносини з Росією «поганими», – заявив соціолог Лукас Венерський з Інституту публічної політики.

Також у рамках досліджень були опитані провідні європейські економісти і політологи щодо перспектив євроінтеграції України. За даними Інституту публічної політики, більшість науковців вважають, що без здійснення глибинних внутрішніх реформ і деолігархізації Україна не досягне успіху, перетворившись на «державу-лузера», повідомили експерти на презентації.

Відносини між Москвою і Заходом погіршилися минулого року, після анексії Росією Криму.

Україна і Захід також звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG