Доступність посилання

ТОП новини

Комбат про підозрюваного у вбивстві Бузини: по службі можу характеризувати лише позитивно


Олесь Бузина
Олесь Бузина

Командир батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Київ-2» Богдан Войцеховський здивувався обвинуваченням одного зі своїх колишніх бійців у причетності до вбивства журналіста Олеся Бузини.

«Він спеціалізувався як сапер, гарний боєць. На нього можна було покластися, і я готовий був із ним служити й далі. Щодо звинувачень – я про це почув лише від вас. По службі можу його характеризувати лише з позитивної сторони», – заявив комбат Радіо Свобода.

За словами Войцеховського, підозрюваний служив у батальйоні протягом осені 2014 року.

«А. М. перейшов від нас 4–5 місяців тому. Він хотів воювати більше, а в нас тоді були більш міліцейські функції. Разом із ще кількома хлопцями він перейшов до спецпідрозділу «Гарпун», сформованого на базі Київського обласного управління МВС», – розповів Войцеховський Радіо Свобода.

Сам підозрюваний ще 8 червня написав у своєму Facebook, що звільнився з лав МВС.

«Війна, яка зараз точиться на сході, не є ні визвольною, ні національною. Ми не йдемо в атаку, ворог не йде в атаку. Лише безцільні обстріли. Самі батальйони забруднили себе різного роду «мутками», – написав він.

Сьогодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і міська прокуратура Києва повідомили про затримання двох підозрюваних у справі про вбивство журналіста Олеся Бузини. За повідомленням, їм готуються висловити підозру за статтею «умисне вбивство», а також вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За словами голови МВС, один із затриманих служив у спецроті Міністерства внутрішніх справ України «Гарпун».

Згодом Аваков повідомив про затримання ще одного підозрюваного.

Бузину застрелили 16 квітня на вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі столиці біля будинку, де він жив.

XS
SM
MD
LG