Доступність посилання

ТОП новини

ЄС планує надати Україні додаткову фінансову допомогу на 70 мільйонів євро


Йоганнес Ган, архівне фото
Йоганнес Ган, архівне фото

Європейський Союз має намір надати Україні додаткову фінансову допомогу на суму 70 мільйонів євро. Про це заявив єврокомісар із питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган під час спільної заяви з президентом України Петром Порошенком у Києві.

«Будуть ще додаткові кошти завдяки тому, що Україна досягла, на нашу думку, значного прогресу в забезпеченні основ верховенства права. Це буде 70 мільйонів євро», – сказав Ган.

Водночас, він наголосив, що Україні необхідно і далі боротись із корупцією, «незважаючи на значний прогрес у здійсненні реформ».

22 травня на саміті «Східного партнерства» в Ризі Європейська комісія й уряд України підписали меморандум про порозуміння щодо надання Києву макрофінансової допомоги в розмірі 1,8 мільярда євро. Очікується, що допомога буде надана Україні трьома траншами по 600 мільйонів євро кожний, перші два з них можуть надійти до кінця 2015 року. Сьогодні Рада ратифікувала цей меморандум. Ган очікує, що найближчим часом Україна отримає перший транш у розмірі 600 мільйонів євро.

XS
SM
MD
LG