Доступність посилання

ТОП новини

Пушилін: без закону про амністію виборів бути не може


Денис Пушилін
Денис Пушилін

Один із лідерів визнаного в Україні терористичним угруповання «ДНР» Денис Пушилін вимагає від Києва ухвалити закон про амністію. Як заявив Пушилін, якого цитує сайт «ДАН», цей закон є «невід’ємним елементом, який дозволить провести вибори на Донбасі».

«Без цього закону виборів бути не може», – сказав Пушилін.

Він додав, що цей закон був ухвалений у вересні минулого року, проте його не підписав президент Петро Порошенко.

Наприкінці минулого місяця Порошенко заявив, що діалог із Донбасом можливий після проведення там чесних виборів.

Мінські угоди, підписані у лютому 2014 року, передбачають відновлення повного контролю над державним кордоном із боку уряду України в зоні АТО. Відновлення контролю має розпочатися в перший день після місцевих виборів, які мають проводитися відповідно до українського законодавства та на підставі конституційної реформи, до кінця 2015 року.

Угода також передбачає «забезпечити помилування і амністію шляхом введення в силу закону, що забороняє переслідування і покарання осіб у зв’язку з подіями, що відбувалися в окремих районах Донецької та Луганської областей України». Влада України тоді заявляла, що амністія учасників подій на сході України здійснюватиметься лише в рамках закону, ухваленого Верховною Радою, про помилування лідерів бойовиків не йдеться.

XS
SM
MD
LG