Доступність посилання

ТОП новини

Рада має намір скасувати мораторій на продаж майна за борги перед «Нафтогазом»


Верховна Рада, 21 травня 2015 року
Верховна Рада, 21 травня 2015 року

Верховна Рада має намір обмежити дію мораторію на примусову реалізацію майна компаній, у статутних капіталах яких державна частка становить не менш як 25%, для погашення заборгованості перед компанією «Нафтогаз України».

Після кількох невдалих спроб за урядовий законопроект № 2956 у першому читанні проголосували 234 депутати за мінімально необхідних 226.

«Існує низка проблемних питань щодо погашення заборгованості за використаний природний газ, які можливо вирішити шляхом внесення змін до закону «Про введення мораторію на примусову реалізацію майна»… Компанія (Нафтогаз. – ред.) позбавлена дієвих інструментів щодо стягнення заборгованості та механізмів впливу на підприємства-боржники, на які поширюється дія закону «Про введення мораторію на примусову реалізацію майна», зокрема державні (комунальні) підприємства та господарські товариства з державною часткою не менш як 25% статутного капіталу», – мовиться у записці.

Відповідно до пояснювальної записки, метою законопроекту є стабілізація фінансового стану «Нафтогазу», досягнення якої можливо шляхом надання компанії діючих інструментів щодо стягнення заборгованості споживачів за газ і ефективних механізмів впливу на підприємства-боржники.

За даними авторів законопроекту, заборгованість підприємств теплокомуненерго, які належать до державної форми власності (комунальної) або у статутних фондах яких частка держави становить не менш як 25 відсотків, перед компанією «Нафтогаз» становить близько 1,5 мільярда гривень.

XS
SM
MD
LG