Доступність посилання

ТОП новини

Косово закликає Словенію звільнити косовського політика


Рамуш Харадінай, архівне фото
Рамуш Харадінай, архівне фото

Прем’єр-міністр Косова Іса Мустафа закликав свого колегу у Словенії Мірослава Церара звільнити затриманого в цій країні косовського політика за ордером про арешт із Сербії.

Як повідомили в апараті косовського прем’єра, в телефонній розмові він просив голову уряду Словенії якомога швидше дозволити Рамушеві Харадінаю повернутися додому.

А у столиці Косова Приштині біля посольства Словенії відбулася демонстрація протесту проти затримання діяча.

У Приштині мітингують за звільнення затриманого у Словенії політика
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:35 0:00

Рамуша Харадіная затримали на летовищі столиці Словенії Любляни, а потім відпустили, але відібрали паспорт, щоб він лишався у країні на час юридичних процедур.

Сербія з 2006 року розшукує Харадіная, лідера нині опозиційної партії «Альянс за майбутнє Косова», колишнього регіонального командувача сепаратистської Армії визволення Косова, а потім прем’єр-міністра Косова у 2004–2005 роках, за звинуваченнями у скоєнні злочинів проти цивільних сербів під час Косовської війни 1998–99 років.

Міжнародний кримінальний трибунал у справах колишньої Югославії вже двічі, у 2008 і 2012 роках, виправдовував Харадіная за схожими звинуваченнями у воєнних злочинах у часи Косовської війни.

XS
SM
MD
LG