Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти обстріляли житлові райони Водяного з артилерії та танків – штаб АТО


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

На Донеччині сепаратисти обстріляли житлові райони Водяного з 122-міліметрових артилерійських систем й танків, повідомляє прес-центр штабу АТО.

За даними штабу, за добу зафіксовано майже 40 випадків застосування бойовиками зброї – більш як половина з них зафіксована на луганському та артемівському напрямках.

«Зранку 55 реактивних ракет систем залпового вогню «Град» розірвались на позиціях українських військ біля Новотошківського. З мінометів неодноразово обстрілювали Золоте. З кулеметів великого калібру та автоматичних гранатометів злочинці били по Щастю. В районі Артемівська із 152-міліметрових гаубиць, мінометів різних калібрів, гранатометів та стрілецької зброї бандити обстріляли Луганське, Світлодарське, Троїцьке та Новозванівку, а вдень 120-міліметрові міни бойовиків розривались в передмісті Попасної», – мовиться у повідомленні.

За даними сил АТО, з важких артилерійських систем та стрілецької зброї бойовики обстріляли Широкине, а біля Мар’їнки позиції українських військових активно обстрілювали міномети та снайпер.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують сили АТО в порушенні режиму припинення вогню, за їхніми словами, за добу зафіксовано вісім таких випадків.

Сьогодні спікер Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків заявив, що ситуація з безпекою на Донбасі залишається напруженою і непрогнозованою. За його словами, спостерігачі фіксували високий рівень сутичок у районі донецького аеропорту, сторони активно обмінюються вогнем – в основному артилерійським і мінометним, залишається загроза інтенсифікації вогню.

Мінські угоди, укладені в лютому, передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG