Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко хоче успіхів СБУ з новим керівником у боротьбі з корупцією та контрабандою


Президент Петро Порошенко заявляє, що сподівається за декілька місяців із новим керівництвом Служби безпеки України побачити нову оцінку людей про відчутні успіхи СБУ.

Представляючи новопризначеного виконувача обов’язків голови СБУ Василя Грицака, він наголосив, що не задоволений дотеперішньою роботою СБУ щодо боротьби з корупцією та контрабандою. «Питання боротьби з контрабандою є прямою відповідальністю СБУ, і тут нема чим похвалитись. Сказати, що я вкрай незадоволений, – значить, нічого не сказати», – наводить його слова прес-служба голови держави.

Відтак Порошенко заявив Грицакові: «Вам завдання – до сьомого поту працювати над вирішенням цієї проблеми».

Голова держави додав, що рішення про призначення керівника СБУ затверджує Верховна Рада, тому Грицак має переконати у своїх здібностях народних депутатів.

Раніше в четвер, 18 червня, Петро Порошенко призначив Василя Грицака, дотеперішнього заступника голови СБУ, виконувачем обов’язків голови після того, як Верховна Рада з ініціативи президента затвердила звільнення з посади голови СБУ Валентина Наливайченка.

Василь Грицак тривалий час працює у Службі безпеки України, а в останній рік керував Антитерористичним центром при СБУ, створював Об’єднаний штаб Центрального управління СБУ в зоні проведення антитерористичної операції, разом із військовими та нацгвардійцями також створював Сили спеціальних операцій.

XS
SM
MD
LG