Доступність посилання

ТОП новини

Операція звільнення малайзійського танкера: пірати утекли, заручники на волі


©Shutterstock
©Shutterstock

Військово-морські сили Малайзії завершили спецоперацію звільнення нафтового танкера Orkim Harmon, який пірати захопили, найімовірніше, 11 червня, відколи екіпаж не перестав виходити на зв’язок.

Як повідомив головнокомандувач флоту Малайзії Абдул-Азіз Джафар, під час спецоперації всі 22 члени екіпажу були звільнені, кухар корабля зазнав поранення в ногу. Самі ж пірати, всього 8 осіб, утекли з танкера на човні. Їх розшукують три військові кораблі і два вертольоти.

Танкер, який був виявлений біля берегів Камбоджі, зараз іде в малайзійський порт Куантан у супроводі військового корабля.

Танкер Orkim Harmon, який перевозив 2 мільйони галонів бензину (6 тисяч тонн) вартістю у майже 6 мільйонів доларів, ішов із Малакки в Куантан. Через тиждень після втрати з ним зв’язку судно виявили неподалік Камбоджі. Серед членів екіпажу 16 громадян Малайзії, п'ять індонезійців і один громадянин М'янми.

Це вже другий танкер за місяць, захоплений в цьому районі піратами. Ще один малайзійський танкер з дизпальним пірати захопили 4 червня. Корабель звільнили, щойно з нього викачали все пальне.

XS
SM
MD
LG