Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ вже використовують два стандарти НАТО – Гусєв


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Україна застосовує два стандарти НАТО у Збройних силах, повідомив заступник міністра оборони Юрій Гусєв.

«Це методи балістичних випробувань персональних броньованих засобів захисту і бойового обмундирування та захист очей військовослужбовців, балістичний захист. Також розроблено технічні умови на низку предметів речового майна, а саме: черевики з високими берцями, костюми літні польові, тканини для виготовлення польового одягу – і це все у відповідності до стандартів НАТО», – уточнив він.

Також впроваджено забезпечення військовослужбовців в польових умовах питною водою, введене і додаткове харчування, додав заступник міністра.

«Збільшений асортимент продуктів. Введено сало, мед, шоколад. З 1 серпня до 31 жовтня Міноборони проводитиме експеримент з продовольчого забезпечення військових шляхом централізованої і децентралізованої закупівлі продуктів з використанням каталогу продуктів», – сказав урядовець.

За словами Юрія Гусєва, потреба у фінансовому забезпеченні ЗСУ складає понад 12 мільярдів гривень, натомість держбюджетом та додатковими надходженнями у 2015 році передбачено 6,5 мільярдів гривень, що складає 54% від потреби.

5 березня Верховна Рада ухвалила президентський законопроект, яким пропонується збільшити чисельність Збройних сил України до 250 тисяч осіб.

XS
SM
MD
LG