Доступність посилання

ТОП новини

Захист «Торнадо» оскаржуватиме арешт командира роти


Захист командира роти патрульної служби МВС «Торнадо» Руслана Онищенка планує подавати апеляцію на його арешт. Про це повідомив адвокат бійців спецроти Сергій Погосян.

Погосян зазначив, що рішення про арешт суд видав йому в п'ятницю, а повний текст постанови суд оголосить 22 червня.

«Із 22 червня в нас буде право на подачу апеляції. Звичайно ж, ми її подамо», – заявив адвокат.

Окрім того, Погосян додав, що, за його інформацією, затримані бійці роти зазнавали катувань при допитах.

Командира і ще сімох бійців «Торнадо» заарештували 17 червня на два місяці за рішенням Печерського районного суду Києва. Їх затримали в Луганській області, утримують в Харківському СІЗО, а в судовому засіданні вони брали участь через відеозв’язок.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав напередодні наказ про розформування роти «Торнадо», що зараз служить в зоні АТО.

17 червня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що в роті «Торнадо» виникла злочинна група, яка на Луганщині незаконно утримувала місцевих жителів, вчиняючи проти них насильницькі дії: побої, катування, спричинення тілесних ушкоджень і особливо жорстоке сексуальне насильство за вказівкою й безпосередньої участі командира роти Руслана Онищенка.

Матіос також заявив, що після затримання підозрюваних порушників підрозділ вийшов із покори владі і погрожує відкрити вогонь на ураження в разі спроби наблизитися до місця дислокації роти для здійснення там процесуальних дій, у чому має підтримку декого з народних депутатів.

У роті у відповідь пов’язали затримання її командира з діяльністю підрозділу щодо затримання потягів, які, на думку бійців, «везуть контрабанду» на окуповані території чи з них. У Луганській обласній військово-цивільній адміністрації назвали такі дії роти незаконними.

XS
SM
MD
LG