Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура не має претензій щодо «екоциду» до Даниленка


Генеральний прокурор України Віктор Шокін ©Shutterstock
Генеральний прокурор України Віктор Шокін ©Shutterstock

Генеральна прокуратура не має питань до екс-першого заступника генпрокурора Анатолія Даниленка, заявив 19 червня очільник відомства Віктор Шокін. Він додав, що справа щодо «екоциду» закрита – перевірка не виявила причетності Даниленка до фірми «БРСМ-нафта».

«Як тільки Наливайченко (екс-голова СБУ Валентин Наливайченко – ред.) заявив про те, що Даниленко причетний до оборудок та є співвласником нафтогазової фірми «БРСМ-нафта», нами було заведено кримінальне провадження з цих питань», – сказав Шокін.

Шокін додає, що Даниленко не є співзасновником фірми та не укладав
жодних угод, а справу проти нього відкрили «необґрунтовано».

15 червня Валентин Наливайченко заявив, що вимагає від Генеральної прокуратури дозволу на затримання Анатолія Даниленка у справі щодо незаконної діяльності нафтобази компанії «БРСМ-нафта». Пізніше екс-радник Наливайченка Маркіян Лубківський повідомив про вручення Даниленку повістки. У компанії причетність до своєї діяльності Даниленка також не підтверджують.

Даниленко був призначений заступником генпрокурора у червні минулого року, звільнили його у лютому 2015 року.

У СБУ 12 червня повідомили про відкриття кримінального провадження за статтею 441 (екоцид) у зв’язку з пожежею на нафтобазі «БРСМ-нафта» в Київській області, внаслідок якої загинули 5 людей, 15 постраждали.

XS
SM
MD
LG