Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко очікує звільнення заступників голови СБУ


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що до кінця дня очікує від тимчасового виконувача обов’язків глави СБУ Василя Грицака подань на звільнення вищих керівників спецслужби. Про це він сказав під час наради з керівниками силових відомств і структур.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, Порошенко зауважив, що очікує таких подань на першого заступника голови СБУ Юрія Артюхова, заступників глави СБУ Віталія Циганка і Віктора Ягуна і керівника Слідчого управління СБУ Василя Вовка.

Крім того, Грицак має внести пропозиції президенту щодо «серйозного кадрового укріплення СБУ, яке забезпечить проведення реформи».

Порошенко наголосив, що т.в.о. голови СБУ має взяти на особистий контроль всі справи, у тому числі й порушені останнім часом, «і в жодному випадку не допустити їх необґрунтованого закриття».

18 червня Верховна Рада за поданням президента звільнила Валентина Наливайченка з посади голови СБУ. Того ж дня глава держави призначив т.в.о. голови Служби безпеки України першого заступника голови СБУ Василя Грицака.

XS
SM
MD
LG