Доступність посилання

ТОП новини

Сподіваюся, найвищу точку кипіння ми вже пройшли – Артем Шевченко стосовно «Торнадо»


Артем Шевченко, директор департаменту комунікації МВС України
Артем Шевченко, директор департаменту комунікації МВС України

Конфлікт навколо роти міліції «Торнадо» буде вирішений мирно, заявляє директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко.

«Ми, я сподіваюся, вже пройшли найвищу точку кипіння. Йдуть хороші, з позитивною динамікою переговори. Там на місці перебуває суттєва група найвищих керівників МВС. Там перебуває група бойових авторитетних командирів, зокрема начальник головного управління МВС Київської області, колишній начальник штабу «Азова» Вадим Троян. Думаю, що ця ситуація буде вирішена у нормальний законний спосіб», – сказав Артем Шевченко в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, міліція не допустить, «щоб свої стріляли у своїх і сталося непоправне».

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 18 червня повідомив, що підписав наказ про розформування роти «Торнадо», що зараз служить у зоні АТО.

17 червня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що в роті «Торнадо» виникла злочинна група, яка на Луганщині незаконно утримувала місцевих жителів, вчиняючи проти них насильницькі дії: побої, катування, спричинення тілесних ушкоджень і особливо жорстоке сексуальне насильство за вказівкою й безпосередньої участі командира роти Руслана Онищенка.

Матіос також заявив, що після затримання підозрюваних порушників підрозділ вийшов із покори владі і погрожує відкрити вогонь на ураження в разі спроби наблизитися до місця дислокації роти для здійснення там процесуальних дій, у чому має підтримку декого з народних депутатів.

У роті у відповідь пов’язали затримання її командира з діяльністю підрозділу щодо затримання потягів, які, на думку бійців, «везуть контрабанду» на окуповані території чи з них. У Луганській обласній військово-цивільній адміністрації назвали такі дії роти незаконними.

XS
SM
MD
LG