Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Угорщини: паркан на кордоні з Сербією захистить від мігрантів усю Європу


Віктор Орбан (л) і Роберт Фіцо (п), архівне фото
Віктор Орбан (л) і Роберт Фіцо (п), архівне фото

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що план його уряду звести чотириметровий паркан на кордоні з Сербією, щоб зупинити потік нелегальних мігрантів, захистить від цих мігрантів усю Європу.

За його словами, Угорщина захистить свої зовнішні кордони і в цьому складному питанні обирає найпростіше рішення.

Захист кордонів – це обов’язок держави, і Угорщина не буде ні в кого просити допомоги в цьому, додав Орбан, перебуваючи у столиці Словаччини Братиславі на зустрічі керівників країн Вишеградської групи.

Президент Франції Франсуа Олланд, який теж бере участь у зустрічі, зі свого боку, коментуючи бажання Брюсселя запровадити країнам ЄС квоти на прийняття мігрантів, висловив думку, що це питання краще б вирішувати через добровільні рішення країн-членів.

Його позицію підтримав прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо. За його словами, країни Вишеградської групи – Словаччина, Угорщина, Чехія і Польща – разом виступають проти запровадження квот для окремих країн-членів Європейського союзу на переселення до них мігрантів із Африки чи Близького Сходу.

У керівництві Євросоюзу збираються запровадити норму, за якою мігрантів, що масово прибувають до південних країн союзу, в першу чергу Італії і Греції, мають розподіляти по всіх країнах-членах.

XS
SM
MD
LG