Доступність посилання

ТОП новини

Путін не хоче ультиматумів


Володимир Путін виступає на форумі в Санкт-Петербурзі, 19 червня 2015 року
Володимир Путін виступає на форумі в Санкт-Петербурзі, 19 червня 2015 року

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що західні країни не повинні втручатися у справи Москви і ніхто не повинен говорити з Росією мовою ультиматумів.

«Нам весь час кажуть, що Сполучені Штати краще знають, що нам потрібно. Дайте нам самим визначити наші власні інтереси і наші потреби», – заявив Путін під час Санкт-Петербурзького економічного форуму.

«Із нами не повинні говорити мовою ультиматумів», – додав він.

За словами Путіна, Росія довго мовчала і пропонувала всілякі елементи співпраці. «Але поступово нас усе відтискали і відтискали, і вже відтиснули до такої межі, за яку ми не можемо відступити», – заявив він.

Російський лідер також попередив, що Росія не сприймає спроб вирішити український конфлікт із позиції сили.

При цьому він знову повторював позицію Кремля про нібито «антидержавний, антиконституційний переворот і збройне захоплення влади» в Києві, яке, як він стверджує, призвело в Україні «фактично до громадянської війни».

Мирна зміна влади за рішенням законно обраного парламенту відбулася в Україні після втечі президента Віктора Януковича, якого Верховна Рада визнала таким, що антиконституційно самоусунувся від виконання обов’язків голови держави. Після цього на сході України почалися антидержавні заворушення проросійських сил, інспіровані Москвою, які переросли у війну Росії проти України, як оцінюють нинішні події в регіоні багато політиків і оглядачів. Офіційно в частині сходу України триває антитерористична операція.

Через агресію проти України, яка почалася з окупацією Криму і продовжилася на сході країни, Захід наклав на Росію значні санкції.

XS
SM
MD
LG