Доступність посилання

ТОП новини

МВФ готовий підтримати Україну без додаткових умов – Лаґард


Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард привітала рішення українських законодавців, які зміцнюють незалежність Національного банку України, а також зусилля уряду для досягнення угоди про співпрацю з кредиторами. Про це йдеться в заяві Лаґард, розміщеній 19 червня на сайті МВФ.

«Це важливо, оскільки означає, що фонд зможе і надалі підтримувати Україну... навіть у тому разі, якщо угода з кредиторами не буде вчасно укладена», – наголосила директор-розпорядник МВФ.

«Я твердо вірю, що програма влади, рішучість і сміливість, з якою вона реалізується, попри значний опір, гарантує підтримку міжнародної спільноти», – додала Крістін Лаґард.

Україна підготувала кредиторам оновлену пропозицію щодо реструктуризації боргу, яка передбачає значне зменшення основної суми боргу, подовження періоду погашення та зміну відсоткової ставки. Про це 19 червня в Києві заявила міністр фінансів України Наталія Яресько.

11 червня Яресько заявляла, що очікує від МВФ виділення в липні наступного траншу кредиту в розмірі 1,7 мільярда доларів незалежно від результатів перемовин з кредиторами щодо реструктуризації боргів.

XS
SM
MD
LG