Доступність посилання

ТОП новини

Новий керівник міліції Одещини: треба багато що змінити


Міхеїл Саакашвілі (л) і Ґіорґі Лорткіпанідзе (п) в Одесі, відеокадр 16 червня 2015 року
Міхеїл Саакашвілі (л) і Ґіорґі Лорткіпанідзе (п) в Одесі, відеокадр 16 червня 2015 року

Начальник Головного управління МВС України в Одеській області Ґіорґі Лорткіпанідзе заявляє, що після трьох днів на посаді бачить: треба багато змінити і зробити.

Зокрема, за його словами, в регіоні існує тотальна корупція. А співробітники міліції, які патрулюють вулиці зі зброєю, і блок-пости на в’їздах до Одеси викликають у громадян тривогу, сказав він.

«Люди не повинні боятися правоохоронців, вони повинні довіряти міліції і поважати закон, тому одна з перших моїх вимог – зняти блок-пости і здати автомати до збройової кімнати», – сказав Лорткіпанідзе.

Він вважає, що особовий склад одеської міліції сприйняв його призначення позитивно. «Я з собою не взяв жодного грузина, всі призначення будуть проводитися серед працівників української міліції», – наголосив керівник обласної міліції, який свого часу був заступником міністра внутрішніх справ Грузії.

При цьому він заявив, що вважає себе патріотом України. «Залишивши свою сім’ю у Грузії, я прийняв українське громадянство і приїхав із метою наведення правопорядку в Одеському регіоні», – сказав Ґіорґі Лорткіпанідзе.

Відео: МВД Одесса

Нинішній голова Одеської обласної державної адміністрації, колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, представляючи днями в Одесі запропонованого ним керівника обласної міліції, назвав його кришталево чесною людиною й архітектором реформи грузинської поліції в часи його президентства.

XS
SM
MD
LG