Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі за добу 72 рази порушили перемир’я – штаб АТО


Упродовж минулої доби бойовики на Донбасі понад 70 разів обстрілювали позиції українських військових, повідомили у прес-центрі штабу АТО у суботу вранці.

«За минулу добу, 19 червня, підконтрольні російській владі незаконні збройні формування 72 рази порушували умови припинення вогню в зоні проведення АТО. При цьому застосовуючи 152-міліметрові гаубиці та реактивні системи залпового вогню «Град». Найактивніше російсько-терористичні бандформування діяли в районі Донецька та на Луганщині. Там зафіксовано 38 та 16 обстрілів позицій українських військ відповідно», – повідомив речник штабу АТО Антон Миронович.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Наразі бойовики не повідомляють про оперативну ситуацію на територію, яку вони контролюють. Учора сайти сепаратистів звинувачували Збройні сили України в обстрілах Донецька 19 червня з боку Мар’їнки.

Мінські угоди, укладені в лютому, передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG