Доступність посилання

ТОП новини

17-річному кримчанину, звинуваченому в екстремізмі, правозахисники готові надати адвоката


Заступник голови Кримської польової місії з прав людини Ольга Скрипник
Заступник голови Кримської польової місії з прав людини Ольга Скрипник

Заступник голови Кримської польової місії з прав людини Ольга Скрипник заявляє, що правозахисники готові надати підтримку і безкоштовного адвоката 17-річному кримчанину, проти якого слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за запис у соціальній мережі.

Ольга Скрипник повідомила «Крим.Реалії», що зараз правозахисники розшукують родичів обвинуваченого, щоб запропонувати йому безкоштовний адвокатський захист.

«Це дуже важливо, ми можемо дати безкоштовного адвоката. Це буде адвокат у Криму, з відповідною російською ліцензією, який може отримати доступ до СІЗО, якщо це буде необхідно. Швидше за все, молодій людині дадуть призначеного адвоката, або з’явиться адвокат, який буде працювати у зв’язці з прокуратурою. Плюс його можуть примушувати давати інформацію на людей з його оточення. Тому дуже важливо, щоб був хороший адвокат, який зможе ходити з ним на допити, щоб присікти психологічний вплив, все ж ідеться про неповнолітнього», – розповіла Ольга Скрипник, додавши, що родичі кримчанина можуть зв'язатися з нею у Facebook.

Раніше у Криму порушили кримінальну справу проти місцевого жителя, який розмістив на своїй станиці в соціальній мережі «ВКонтакте» повідомлення, після яких його запідозрили у поширенні в мережі «Інтернет» матеріалів, спрямованих на розпалювання національної ненависті і ворожнечі.

Кримчанину загрожує штраф розміром від ста до трьохсот тисяч рублів, або обов’язкові роботи терміном до 180 годин, або виправні роботи терміном до одного року, або ж позбавлення волі терміном до двох років.

XS
SM
MD
LG