Доступність посилання

ТОП новини

Приєднання США до «нормандського формату» могло б його розвалити – Іванов


Голова Адміністрації президента Росії Сергій Іванов
Голова Адміністрації президента Росії Сергій Іванов

Голова Адміністрації президента Росії Сергій Іванов заявляє, що приєднання США до групи переговорників щодо врегулювання ситуації на Донбасі у «нормандському форматі» могло б його розвалити.

«Якби ми могли б доповнити нормандський формат ще однією стороною, підключивши Сполучені Штати Америки, то «нормандський формат» настільки крихкий зараз, що цей крок був би просто ризикованим. І щоб не розвалити все, ми домовилися, що поки будемо на двосторонній основі координувати наші дії щодо України», – сказав Іванов в інтерв’ю російському радіо «Вести».

Женевським форматом» називають започаткований у квітні 2014 року на зустрічі в Женеві склад багатосторонніх переговорів, у яких узяли участь представники України, Росії, а також США і ЄС. Політологи й політики називають його найкращим із погляду України завдяки участі США. Пізніше виник так званий «нормандський формат», коли в переговорах брали участь чільники України, Росії, Німеччини і Франції.

У листопаді минулого року президент України Петро Порошенко пропонував США відновити «женевський формат» багатостороннього діалогу для мирного врегулювання ситуації на Донбасі. У США заявили тоді, що відкриті до участі у переговорному процесі з урегулювання конфлікту в Україні і готові приєднатися до «нормандського формату» за згоди інших учасників.

XS
SM
MD
LG