Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко просить КСУ визнати неконституційним позбавлення Януковича звання президента


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко направив до Конституційного Суду подання з проханням визнати неконституційним закон «Про позбавлення Януковича звання президента України», повідомляє прес-служба суду.

«Ухваливши рішення, що сформульовано у назві та тексті закону, конституційність якого оспорюється, Верховна Рада України перевищила свої конституційні повноваження і діяла всупереч приписам частини другої статті 6, частини другої статті 19, частини другої статті 85 Конституції України», – йдеться у тексті подання, опублікованому на сайті КСУ.

У документі наголошується, що звання президента має зберігатися за людиною довічно, якщо лише президент не був усунений з посади у порядку імпічменту.

18 червня набув чинності закон про позбавлення Віктора Януковича звання президента України. Верховна Рада проголосувала за нього 4 лютого, а 9 лютого документ направили на підпис президенту, він його підписав. 17 червня документ опублікували у парламентській газеті «Голос України».

Віктор Янукович втік із України 21-22 лютого 2014 року, після розстрілів на Майдані, який виступав проти нього і проти відмови від курсу на євроінтеграцію. Зараз він переховується на території Росії.

XS
SM
MD
LG