Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко та Меркель скоординували позиції напередодні зустрічі глав МЗС у «нормандському форматі»


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко та канцлер Німеччини Ангела Меркель провели телефонну розмову, під час якої скоординували позиції напередодні майбутньої зустрічі на рівні міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції й Росії. Про це повідомляє прес-служба президента України.

За повідомленням, співрозмовники також обговорили ситуацію на Донбасі, Порошенко вказав на значну ескалацію й збільшення кількості обстрілів з боку бойовиків.

Чергову зустріч міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції й Росії заплановано на 23 червня. Цього ж дня у Мінську планувалась зустріч контактної групи щодо врегулювання ситуауції на Донбасі, проте нещодавно сепаратисти заявили, що переговори тристоронньої контактної групи і консультації тематичних підгруп щодо мирного врегулювання на Донбасі раніше липня не відбудуться.

На Заході наголошують, що Мінські домовленості мають виконати всі сторони повністю, без винятків. Там звертають увагу, що у той час як Україна переважно виконує свої зобов’язання, їх постійно порушують Росія і підтримувані нею сепаратисти.

Москва ж заявляє, що вимагає від Заходу тиску на Київ, щоб «змусити його виконати домовленості», а щодо себе каже, що не має ніяких зобов’язань, бо є не стороною тих домовленостей, а лише «гарантом».

За даними ООН, під час конфлікту на Донбасі загинули понад 6400 людей від квітня 2014 року.

XS
SM
MD
LG