Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську 23 червня відбудеться засідання контактної групи – речниця Кучми


Леонід Кучма у Мінську, архівне фото
Леонід Кучма у Мінську, архівне фото

У Мінську 23 червня відбудеться засідання тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі, повідомляє речниця представника України Леоніда Кучми Дарія Оліфер.

За її даними, у цій зустрічі вперше візьме участь новий представник ОБСЄ – австрійський дипломат Мартін Сайдік.

Перед засіданням тристоронньої контактної групи відбудуться засідання трьох робочих підгруп – з гуманітарних, політичних та економічних питань, додала Оліфер.

Сепаратисти на своїх сайтах також повідомляють про зустріч контактної групи та робочих підгруп 23 червня.

16 червня у Мінську завершився черговий раунд консультацій тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі та трьох її робочих підгруп. За підсумками переговорів спеціальний представник ОБСЄ Гайді Тальявіні тоді заявила, що «усі робочі підгрупи працювали конструктивно і досягли прогресу, але прориву все ще немає».

19 червня представник угруповання «ДНР» Денис Пушилін заявив, що переговори тристоронньої контактної групи і консультації тематичних підгруп щодо мирного врегулювання на Донбасі раніше липня не відбудуться, а 23 червня представники сепаратистів планують познайомитися з новим спеціальним представником ОБСЄ, і лише після цього будуть оприлюднені орієнтовні дати зустрічей.

На початку червня з’явилася інформація, що швейцарський дипломат Гайді Тальявіні, яка дотепер була спеціальним представником ОБСЄ на переговорах, більше не виконуватиме цих функцій, а новим спецпредставником ОБСЄ у тристоронній контактній групі стане австрійський дипломат Мартін Сайдік.

XS
SM
MD
LG