Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти заявляють, що радіаційний фон в Донецьку в нормі


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Рівень радіаційного фону в Донецьку залишається в нормі. Про це повідомляє сепаратистський медіа-ресурс «Донецьке агентство новин» з посиланням на «міністерство надзвичайних ситуацій ДНР».

«З моменту перших бойових дій в Донецьку рівень радіації в місті залишався в нормі. В епіцентрі останнього вибуху в районі заводу ДЗХІ в Куйбишевському районі рівень радіації становить 12 мікрорентгенів на годину», – мовиться у повідомленні.

Безпечний рівень радіаційного фону до 30 мікрорентгенів на годину.

Раніше керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації (СКПП) питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін генерал-майор Андрій Таран заявив, що стан могильника радіоактивних відходів поблизу Донецька викликає велику стурбованість. За його словами, сховище радіоактивних речовин могло бути пошкодженим у результаті детонації підземних складів боєприпасів. Він закликав представників спостерігачів моніторингової місії ОБСЄ провести моніторинг радіаційного фону в цьому районі.

ОБСЄ цю ситуацію ще не коментували.

У ніч на 17 червня на території Донецького заводу хімвиробів стався вибух, проте, за заявами сепаратистів, сховище не пошкоджене.

XS
SM
MD
LG