Доступність посилання

ТОП новини

Обидві сторони конфлікту в Смузі Гази вчинили злочини – розслідування ООН


Слідчі ООН повідомили 22 червня, що Ізраїль і палестинські збройні групи торік вчинили значні порушення під час конфлікту в Смузі Гази.

Комісія з розслідування конфлікту оголосила, що зібрала «важливу інформацію, яка вказує на можливе скоєння воєнних злочинів Ізраїлем і палестинськими збройними групами».

У доповіді за результатами розслідування комісія закликала Ізраїль надати докладну інформацію про рішення, наслідком яких були удари по об’єктах у Смузі Гази. 1462 цивільних у цьому районі торік загинули, тисячі будинків були зруйновані.

Незалежні дослідники на чолі з американкою Мері Макгоуен Девіс засудили страту підозрюваних «пособників» палестинських груп, вважаючи це воєнними злочинами.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу розкритикував доповідь ще до її виходу, називаючи дослідження марною тратою часу.

Нетаньягу заявив, що власна доповідь Ізраїлю, оприлюднена 14 червня, а також неофіційний звіт, складений групою відставних генералів західних армій, містять «правду» про бойові дії.

В обох цих документах стверджується, що Ізраїль зробив все можливе, щоб уникнути жертв серед цивільного населення, і вказується, що представники владного у Смузі Гази угруповання «Хамас» навмисне атакували ізраїльських громадян, використовуючи своїх людей як живий щит.

XS
SM
MD
LG