Доступність посилання

ТОП новини

Росія продовжить свої санкції у відповідь на рішення ЄС – Медведєв


Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв доручив керівникові апарату свого уряду, віце-прем’єрові Сергію Приходьку підготувати запровадження обмежувальних заходів щодо Євросоюзу ще на півроку.

«Я прошу вас підготувати моє звернення на ім’я президента з пропозицією продовжити дію указу президента на цей термін про запровадження обмежувальних заходів з боку Російської Федерації. Ну і відповідна постанова уряду, якою встановлюються категорії продукції, об’єктів зовнішньоторговельних операцій, на які поширюються російські обмежувальні заходи», – сказав Медведєв.

Зранку 22 червня Європейський союз до 31 січня 2016 року продовжив санкції проти Росії через її роль у конфлікті в Україні.

Це рішення, ухвалене на засіданні міністрів закордонних справ ЄС у Люксембурзі, слідує за рішенням представників Євросоюзу 17 червня продовжити санкції щодо енергетичного, військового та фінансового секторів Росії та заборонити ще на рік інвестиції до окупованого українського Криму.

Санкції були запроваджені спершу на рік – у липні 2014 року як відповідь на анексію Росією Кримського півострова і ймовірну підтримку Москвою озброєних проросійських сепаратистів в Україні.

У березні керівники урядів Євросоюзу вирішили, що тривалість обмежувальних заходів щодо Росії буде пов’язана з повною реалізацією мінських угод.

XS
SM
MD
LG