Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ офіційно оголосила про наступника Тальявіні на посаді спецпредставника в Україні


Посол Австрії Мартін Сайдік виступає в ООН, Нью-Йорк, січень 2015 року
Посол Австрії Мартін Сайдік виступає в ООН, Нью-Йорк, січень 2015 року

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич призначив посла Мартіна Сайдіка своїм новим спеціальним представником в Україні, а також у тристоронній контактній групі. Австрійський дипломат замінить у цій ролі швейцарку Гайді Тальявіні, яка, відпрацювавши на цій посаді протягом року, висловила бажання піти у відставку.

«Посол Сайдік є дуже досвідченим дипломатом з великим обсягом знань,від міжнародного права до багатосторонніх справ, і ми дуже раді вітати його в команді», – сказав Дачич.

Він окремо подякував послові Тальявіні «за її видатну продуктивність і внесок у дипломатичні зусилля з урегулювання кризи в Україні і навколо неї».

Гайді Тальявіні була призначена Спеціальним представником в Україні 8 червня 2014 року тодішнім головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркгальтером. Її мандат був продовжений у січні 2015 року чинним головою ОБСЄ Івіцею Дачичем.

Раніше сьогодні речниця представника України в тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарія Оліфер оголосила, що наступне засідання групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі відбудеться в Мінську 23 червня. Заданими речниці, у цій зустрічі вперше візьме участь новий представник ОБСЄ – австрійський дипломат Мартін Сайдік.

XS
SM
MD
LG