Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ розслідує незаконне втручання в систему розподілу справ у Апеляційному суді Києва


Апеляційний суд міста Києва, ілюстративне фото
Апеляційний суд міста Києва, ілюстративне фото

Генеральна прокуратура розслідує незаконне втручання службовими особами Апеляційного суду Києва в роботу автоматизованої системи документообігу цього суду. Про це повідомив Генпрокурор Віктор Шокін під час спільного брифінгу з тимчасовим виконувачем обов’язків голови Служби безпеки України Василем Грицаком.

За словами силовиків, за результатами обшуку, проведеного 19 червня, вилучили гроші, сервери і комп’ютерне обладнання, на якому є база автоматизованої системи документообігу суду, а також встановлені систематичні факти незаконного втручання в автоматизовані системи суду з боку службових осіб Апеляційного суду, у тому числі суддів.

За повідомленням ГПУ, після проведення необхідних слідчих дій вилучене обладнання повернули.

Генпрокуратура підготувала клопотання до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо відсторонення від посади одного з керівників Апеляційного суду Києва.

Раніше Генпрокурор Віктор Шокін анонсував внесення на розгляд до Верховної Ради подання щодо зняття суддівської недоторканності з голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка, а також надання дозволу на притягнення судді до кримінальної відповідальності, затримання та арешт.

XS
SM
MD
LG