Доступність посилання

ТОП новини

Польща і Литва постачають Україні телевізійні передавачі – Попова


Тетяна Попова
Тетяна Попова

Польща і Литва допомагають Україні телевізійними передавачами, які використовуватимуть для організації мовлення на Донбасі, повідомила в ефірі Радіо Свобода заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова.

«Щодо нових передавачів, то ми зараз працюємо досить активно з нашими міжнародними партнерами. Нам Польща надала передавачі потужні. Вони майже всі розписані, просто доставляються чи вже вішаються. Литва нам надала менш потужні передавачі, які ми теж розписуємо на ті ж самі Луганську ТРК, на Донецьку ТРК по тих місцях, де вони не добивають», – зазначила Попова.

Вона погодилася, що зараз існує особлива проблема з мовленням українських каналів на прифронтовій території, яка визволена від сепаратистів, але залишається під інформаційним впливом російських телеканалів та каналів сепаратистів.

За її словами, всеукраїнські канали, яким запропонували мовити на цю територію, відмовилися це робити через великі витрати. Тому цим займатиметься Луганська обласна державна телерадіокомпанія.

«Передавач ми даємо, тільки фідер-антена потрібна. Ми зараз вносимо постанову через Кабмін про те, що держава має з бюджетів місцевих чи з бюджету центрального оплатити ці фідер-антени, оплатити електрику і мовити туди. Ми сподіваємося на Луганську ТРК. Тим паче, у нас на Луганськ, на жаль, майже всі наші частоти зайняті терористами. Є тільки одна вільна частота», – сказала Тетяна Попова.

На окупованих частинах Луганської й Донецької областей українські канали почали поступово відключати торік у травні, замінюючи їх на російські чи на новостворені сепаратистські.

XS
SM
MD
LG