Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО і сепаратисти заявляють про 40 обстрілів кожної зі сторін


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Прес-центр штабу антитерористичної організації і донецькі сепаратисти заявляють про чотири десятки обстрілів своїх позицій іншою стороною.

Зокрема, у штабі АТО говорять про більш як 40 обстрілів сепаратистами українських позицій і населених пунктів уздовж майже всієї лінії розмежування сторін.

Зокрема, на Луганщині після нічного обстрілу Нижнього вдень сепаратисти продовжили завдавати вогневі удари по інших населених пунктах, повідомив речник АТО Антон Миронович. За його словами, декілька разів із 82-міліметрових мінометів, а також із заборонених мінськими домовленостями 120-міліметрових мінометів бойовики стріляли по Золотому й Новотошківському. Окрім того, з гранатометів було обстріляно Кримське.

«Поблизу Донецька найманці Кремля накривали щільним вогнем із артилерії заборонених калібрів та озброєння танків Піски, Опитне та Водяне. Біля Мар’їнки позиції наших захисників обстрілював снайпер, ворожі гранатомети та міномети», – заявив речник.

А біля Артемівська, повідомив він, під вогонь потужних артилерійських систем калібру 152 міліметри та зі 120-міліметрових мінометів потрапили Луганське, двічі Лозове. Під Новозванівкою з тимчасово окупованих територій прилітали та руйнували помешкання мирних мешканців артилерійські снаряди калібру 122 міліметри, сказав речник.

«Відчули обстріли російсько-терористичних бандформувань і мирні мешканці Опитного. По їхніх оселях підступно бив танк бойовиків», – повідомив Антонович.

Відео: Військове телебачення України

Донецькі сепаратисти, зі свого боку, заявляють, що станом на вечір режим припинення вогню був порушений 40 разів, але не уточнюють, за який період і ким порушений.

За їхніми словами, ввечері бої з застосуванням артилерії, а також стрілецькі, з використанням автоматичних гранатометів і мінометів, зі змінною інтенсивністю велися між Золотим і Первомайськом. Під вогнем виявилися Нижнє, Золоте, Новотошківський район, Кримське, Піски, Опитне, Водяне, Мар’їнка.

Також сепаратисти заявляють про бої з застосуванням важкої артилерії поблизу Вуглегірська, Світлодарська і селища Луганського. Як вони стверджують, зі Світлодарська українські сили обстрілюють війська сепаратистів біля Калинівки, а з Попасної обстрілюють Первомайськ

А в Донецьку, заявляють вони, з боку Авдіївки обстріляли з артилерії район міста Путилівку.

Луганські сепаратисти на цей час своїх заяв про бойові дії не подавали.

На лінії контакту сторін конфлікту в частині сходу України ще з 15 лютого теоретично діє режим припинення вогню, важкі озброєння мали бути відведені від неї на відстань поза досяжність пострілу. Але порушення стаються постійно, обидві сторони звинувачують противника у провокаціях.

XS
SM
MD
LG