Доступність посилання

ТОП новини

США вітають єдність світу в тискові на Росію після продовження санкцій ЄС


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Сполучені Штати Америки вважають, що продовження Європейським союзом чинності секторальних економічних санкцій проти Росії, накладених у відповідь на її дії в Україні, свідчить про єдність світової спільноти у протистоянні агресії Москви, заявив речник Білого дому Джош Ернест.

Цей крок засвідчує рішучість міжнародної спільноти домогтися, щоб президент Росії Володимир Путін дотримувався елементарних міжнародних норм, сказав він у понеділок.

Речник нагадав, що про необхідність таких спільних дій щодо Росії говорив на початку місяця президент США Барак Обама під час саміту «Групи семи».

Раніше в понеділок, 22 червня, про те, що Сполучені Штати вітають продовження Євросоюзом чинності економічних санкцій проти Росії, накладених у відповідь на російську агресію на сході України, заявив речник Державного департаменту США Джон Кербі.

Він нагадав, що так само, як у ЄС, і у США й інших країнах «Групи семи» чітко заявляли, що прямо пов’язують ці санкції з повним виконанням мінських домовленостей.

«Ми сподіваємося, що всі країни засудять агресивні дії Росії в Україні і приєднаються до міжнародної спільноти в накладенні санкцій», – додав Кербі на брифінгу.

Раніше в понеділок, 22 червня, Рада Євросоюзу у складі міністрів закордонних справ країн-членів офіційно затвердила продовження секторальних економічних санкцій проти Росії у відповідь на її дестабілізаційну роль на сході України до 31 січня 2016 року. Йдеться про санкції, що стосуються, зокрема, фінансового, енергетичного й оборонного секторів економіки Росії, а також товарів подвійного призначення. Як пояснила верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Моґеріні, це стало природним наслідком рішення Ради ЄС, ухваленого ще в березні, що зняття санкцій має бути пов’язане з виконанням мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG