Доступність посилання

ТОП новини

Журналісти Радіо Свобода заявляють про побиття і пошкодження техніки поліцією під час протесту в Єревані


Журналісти вірменської служби Радіо Свобода (Радіо Азатутюн) завляють про побиття і пошкодження їхньої техніки поліцією під час розгону протестувальників у центрі Єревана удосвіта 23 червня.

За даними журналістів, Радіо Азатутюн здійснювало пряму трансляцію акції протесту. Незадовго до її початку, до журналістів підійшли поліцейські й зажадали звільнити коридор для поліції, пізніше вони штовхнули журналістів і пошкодили відеообладнання. До поліцейських долучилися і кілька осіб в цивільному, які теж почали штовхати журналістів, зокрема операторів Гаріка Арутюняна і Гаріка Азібекяна.

Як передає Радіо Азатутюн, Гаріка Арутюняна затримала поліція і відвезла до відділку, його колега зміг повернутися в бюро вірменської служби Радіо Свобода, але його техніку пошкодили, забрали карти пам’яті для відеокамери, розбили саму камеру і розтрощили смартфон, на який журналіст намагався відзняти відео.

Офіційних коментарів від МВС Вірменії наразі немає, Радіо Азатутюн намагається отримати пояснення від поліції про такі дії.

В перші години вівторка, 23 червня, вірменські поліцейські застосували силу і водомети для розгону демонстрантів на проспекті Баграмяна, в центрі Єревана, які прийшли протестувати проти підвищення тарифів на електроенергію в країні. Поліція після кількох «знаків попередження» почала силою розганяти мітингувальників, які вночі зайняли вулицю у вірменській столиці, що веде до президентського палацу. За попередніми даними, в результаті сутичок є травмовані, повідомляється про кількох затриманих.

XS
SM
MD
LG