Доступність посилання

ТОП новини

В Україні шукають активіста, який з’явився в теленовинах «Россия 1»


В Україні розшукують жителя Івано-Франківська Ярослава Ободянського, який 22 червня з’явився в ефірі новин телеканалу «Россия 1».

Як інформує кореспондент Радіо Свобода з посиланням на обласну міліцію Прикарпаття, ще 12 червня порушене кримінальне провадження за фактом зникнення Ободянського. Це сталося після того, як до міліції звернулися його родичі.

Начальник УМВС України в Івано-Франківській області Віктор Шкутов спростував повідомлення деяких інформсайтів про те, нібито Ободянський розшукується за звинуваченням у вбивстві.

«Обставини його зникнення частково встановлені. 2 червня він виїхав в один з районів області на зустріч з іншими волонтерами. Після цього він перебував у компанії друзів і, залишивши свої особисті речі, пішов у невідомому напрямку. Достовірно відомо, що він перебуває в Російській Федерації», – сказав 23 червня на брифінгу керівник прикарпатської міліції.

У понеділок у сюжеті телеканалу «Россия 1» розповіли про Ярослава Ободянського. У матеріалі йдеться, що зниклий перебуває в Росії та нібито попросив там політичного притулку. Раніше чоловік був активним майданівцем, волонтером, але зараз розчарувався у владі, яку звинувачує в корупції та рейдерстві, стверджують російські журналісти.

Цей сюжет викликав значний розголос на батьківщині Ободянського, оскільки він був радником голови Івано-Франківської облдержадміністрації з питань освіти і науки.

Цей факт у прес-службі адміністрації підтвердили, але повідомили, що з 19 червня Ободянський увільнений від виконання обов’язків позаштатного радника. При цьому наголошено, що він був радником на громадських засадах, призначений у січні цього року за пропозицією громадськості.

«Трудові відносини з Ободянським Ярославом Михайловичем не були укладені, а свою діяльність він здійснював винятково на громадських засадах як голова ініціативної групи щодо підготовки установчих зборів громадської ради з питань освіти при департаменті освіти і науки облдержадміністрації», – зазначено в офіційній заяві.

Кілька років тому Ободянський працював на місцевому телебаченні, згодом став підприємцем, очолював громадську благодійну організацію, нагороджений медаллю за волонтерство.

XS
SM
MD
LG