Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Вірменії відкрила справу через мітинг 22 червня в Єревані


Акція протесту 22 червня в центрі вірменської столиці Єревані
Акція протесту 22 червня в центрі вірменської столиці Єревані

Генпрокуратура Вірменії відкрила кримінальну справу у зв’язку з акцією протесту 22 червня в центрі вірменської столиці Єревані, повідомляє вірменська редакція Радіо Свобода (Радіо Азатутюн).

Справу відкрито за частиною 1 статті 258 Кримінального кодексу (хуліганство, порушення громадського порядку).

«22 червня, починаючи з 19:30, тривалий час група осіб, організовуючи незаконний мітинг, ходу, а потім і сидячу акцію протесту на проспекті Баграмяна в Єревані, перешкоджала руху транспорту, конституційному праву громадян на вільне пересування, порушуючи спокій, порушуючи громадський порядок», – йдеться у заяві прокуратури.

У відомстві зазначають, що справу направлено до Слідчого комітету для проведення попереднього розслідування.

За даними вірменської Генпрокуратури, слідчі веже допитали 40 людей.

Станом на вечір 22 червня щонайменше 5 тисяч людей вийшли на демонстрацію у столиці Вірменії Єревані проти підвищення цін на електроенергію на 16% із 1 серпня. 23 червня близько 5:30 за місцевим часом (у Києві була 4:30) поліція за допомогою водометів розігнала демонстрантів. 25 людей звернулися до медиків після розгону акції протесту.

Президент країни Серж Сарґсян заявляв про готовність зустрітися з протестувальниками, але лише з невеликою групою. Коли колона активістів рушила до президентського палацу, дорогу їй перекрив кордон поліції. Тому люди вирішили просто сісти посеред вулиці неподалік і залишитися там на ніч.

Вірменська енергетична компанія раніше оголосила про підвищення тарифів на електроенергію і зазначила, що цей крок неминучий через стрімке падіння валюти Вірменії.

XS
SM
MD
LG