Доступність посилання

ТОП новини

Путін: рекомендації росіянам не їхати до окупованого Криму є «в інтересах іноземних держав»


Президент Росії Володимир Путін назвав рекомендації росіянам не їхати до окупованого Криму «обслуговуванням інтересів іноземних держав». Про це він заявив 23 червня у Москві на засіданні Громадської палати, повідомляє російська редакція Радіо Свобода.

Свої слова Путін аргументував діями внесеного до списку «іноземних агентів» «Товариства захисту прав споживачів «Громадський контроль». Ця громадська організація порадила російським туристам в’їжджати до Криму лише з території материкової України, отримавши при цьому дозвіл української влади.

Водночас Путін погодився з необхідністю корегування закону про «іноземних агентів». Він назвав несправедливими випадки, коли закон завдає шкоди «абсолютно лояльним, проросійським» організаціям. На думку Путіна, проблема пов’язана з неоднозначним трактуванням деяких формулювань закону в наглядових відомствах.

При цьому російський лідер зазначив, що поняття «іноземний агент» стало частиною російського законодавства «невипадково і недаремно».

18 червня громадська організація «Товариство захисту прав споживачів «Громадський контроль» рекомендувала російським туристам в’їжджати до Криму лише з материкової частини території України, оскільки за міжнародним правом півострів є окупованим. 22 червня «Роскомнагляд» заблокував сайт цієї організації (ozpp.ru).

Водночас «Пам’ятка споживачам при відвіданні окупованих територій» вже доступна на інших сайтах.

Закон про «іноземних агентів» діє в Росії з 2012 року. Він зобов’язує організації, що займаються політичною діяльністю і отримують фінансування з-за кордону, реєструватися у відповідному списку міністерства юстиції.

На цю ж тему:

23.06.2015
У Росії пояснили: їхати в окупований Крим небезпечно – це територія України

Росіяни, які приїжджають до Криму, можуть позбутися віз до Європи далі
XS
SM
MD
LG