Доступність посилання

ТОП новини

Володимир Ар’єв пропонує відокремити окуповані території


Володимир Ар’єв про відокремлення Донбасу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:43 0:00

Голова делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв вважає, що нині треба відокремити окуповані території на сході України від решти держави.

Так варто зробити «на той час, поки вони самі не зрозуміють, куди вони хочуть», – сказав він в інтерв’ю проектові Радіо Свобода «Настоящее время».

«Якщо ми зараз будемо реінтегрувати в нинішньому стані Донецьку область і Луганську область, то впаде вся Україна», – вважає Ар’єв.

За його словами, чимось, на жаль, доводиться жертвувати.

«Інфраструктура зруйнована, величезна кількість населення налаштована вороже щодо України. І російський план зараз – підсунути нам «троянського коня» у вигляді зруйнованого Донбасу з мізками, промитими російською пропагандою», – каже Володимир Ар’єв.

Тим часом колишній голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Кіхтенко вважає, що Київ не повинен відмежовуватися від жителів окупованих територій Донбасу, які там залишаються, незважаючи на їхні політичні погляди. Як сказав він в ефірі Радіо Свобода, навіть якщо переважна більшість людей там не підтримує офіційну українську владу, Донбас не можна перетворювати на резервацію.

«Повірте, не всі голосували за «Новоросію» і не всі хочуть жити в Росії. Багато людей хочуть жити в Україні. Навіть якщо там буде 20 відсотків проукраїнських громадян, ми не повинні створювати з тимчасово окупованої території якусь резервацію. Це не по-людськи, і це суперечить світовим нормам життя», – сказав Олександр Кіхтенко.

XS
SM
MD
LG