Доступність посилання

ТОП новини

Майже половина європейців асоціюють Україну з війною – опитування


Директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук
Директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук

46 відсотків європейців асоціюють Україну з війною, при цьому третина також вважають Україну європейською країною і підтримують її євроінтеграційні прагнення. Про це свідчать результати опитувань, які здійснені на замовлення міжнародного аналітичного центру «Інститут світової політики».

Як повідомила сьогодні, 24 червня, директор інституту Альона Гетьманчук на презентації результатів опитування, респондентами були майже шість тисяч осіб у шести найбільших країнах ЄС – Великобританії, Італії, Іспанії, Польщі і Франції.

«Головні асоціації з Україною – це війна (46%), Росія (18%) і бідність (9%). Тобто це переважно негативні образи й негативні асоціації. Але ми маємо зустріти і сприйняти цю реальність і не плекати надмірних ілюзій щодо того, що Майдан нібито змінив все, включно зі ставленням до нас Європи», – повідомила Гетьмачнук.

За її словами, результати опитувань свідчать, що українські політики, дипломати, журналісти і громадські активісти мають посилити інформаційну й ознайомчу роботу з європейськими партнерами. Тим більше, що Росія докладає великих зусиль для знищення єдності держав – членів ЄС стосовно підтримки України.

Опитування проведене у рамках проекту «Нова європейська політика: Заповнюючи прогалину в інформації», який здійснює Інститут світової політики за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

XS
SM
MD
LG