Доступність посилання

ТОП новини

Путін продовжив «антисанкції» щодо ЄС


Росія на рік продовжує санкціі щодо ЄС у відповідь на продовження Євросоюзом санкцій щодо Росії, заявив 24 червня російський президент Володимир Путін.

«Голова уряду звернувся до мене з листом продовжити заходи, до яких ми вдалися у відповідь на дії наших партнерів з деяких країн. Я сьогодні... підписав указ про продовження дії окремих спеціальних економічних заходів... і прошу уряд оперативно підготувати і видати постанову», – заявив Путін на засіданні з членами уряду.

«При цьому, як і пропонував голова уряду, ми наші заходи у відповідь продовжуємо на рік, починаючи з сьогоднішнього дня. Гадаю, це буде хорошим орієнтиром для вітчизняних сільгоспвиробників», – сказав Путін.

Російські санкції щодо країн Євросоюзу передбачають, зокрема, заборону на постачання знаяної частини продукції аграрного сектора.

Рада ЄС у понеділок, 22 червня, ухвалила формальне рішення про продовження обмежувальних заходів до 31 січня 2016 року.

Євросоюз, США та інші країни протягом 2014 року запровадили проти Росії санкції – спершу через анексію українського Криму, згодом – через роль Москви у конфлікті на Донбасі. Імовірне скасування або полегшення режиму санкцій у ЄС пов’язують із виконанням Росією укладених у лютому в Мінську домовленостей у межах тристоронньої контактної групи.

XS
SM
MD
LG