Доступність посилання

ТОП новини

Президент Вірменії залишає Єреван


Президент Вірменії Серж Сарґсян
Президент Вірменії Серж Сарґсян

Президент Вірменії Серж Сарґсян увечері 24 червня з робочим візитом відбуде до Бельгії для участі в саміті Європейської народної партії (ЄНП), який відбудеться в Брюсселі 25 червня.

Як повідомляє прес-служба президента Вірменії, на саміті Серж Сарґсян виступить з промовою. Прес-служба не уточнює, чи стосуватиметься його виступ останніх подій у Єревані.

Попри силове придушення у вівторок, 23 червня, поліцією Єревана акцій протесту проти підвищення цін на електроенергію у Вірменії, протести в центрі столиці 24 червня тривали.

Заступник начальника поліції Єревана Валерій Осіпян назвав мітинг «незаконним» і повідомив, що всі всі затримані під час розгону попереднього мітингу протестувальники звільнені.

23 червня удосвіта поліція розігнала за допомогою водометів мітинг, який розпочався в понеділок з ініціативи руху «Ні грабунку». Демонстранти протестували проти підвищення тарифів на електроенергію у Вірменії на 16% з 1 серпня.

За даними правозахисників, всього поліція Єревана затримала 237 демонстрантів, ще 12 людей були затримані в місті Гюмрі. В міжнародній правозахисній організації Amnesty International також відзначають, що заяви про цілеспрямоване переслідування поліцією журналістів спонукають до тривожних висновків про свободу слова і теж потребують розслідування.

XS
SM
MD
LG