Доступність посилання

ТОП новини

НАТО не «втягнуть в гонку озброєнь» з Росією – Столтенберґ


Єнс Столтенберґ
Єнс Столтенберґ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що альянс не буде брати участь у гонці озброєнь з Росією, але повинен протистояти «агресивним діям» Москви в Україні.

Столтенберґ заявив напередодні зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі: «Ми не будемо втягнуті в гонку озброєнь, але ми повинні тримати наші країни в безпеці».

Нагадуючи про анексію Москвою Криму і підтримку проросійських бойовиків у східній Україні, Столтенберґ додав: «Немає сумнівів, що Росія несе відповідальність за агресивні дії в Європі».

Міністри оборони планують затвердити збільшення більш як удвічі чисельності сил швидкого реагування НАТО.

23 червня Вашингтон заявив, що здійснюватиме попереднє розміщення танків, артилерії та іншої військової техніки в Східній і Центральній Європі в намаганні заспокоїти союзників у НАТО, стурбованих російською інтервенцією в Україні.

Столтенберґ заявив, що реакція НАТО була «оборонною, пропорційною та у відповідності з усіма нашими міжнародними зобов’язаннями».

Відносини Росії із Заходом загострилися через анексію Криму в березні минулого року і роль Москви у конфлікті в Україні. Захід закликає Росію зупинити підтримку зброєю і військами проросійських бойовиків на Донбасі. Москва заявляє, що її сил на сході України немає, а є лише «добровольці».

XS
SM
MD
LG