Доступність посилання

ТОП новини

Відставка Шевченка пов’язана з прагненням уряду відволікти увагу – експерт


Костянтин Матвієнко, архівне фото
Костянтин Матвієнко, архівне фото

Політолог Костянтин Матвієнко вважає, що нинішня відставка міністра екології і природних ресурсів Ігоря Шевченка, як і інші постійні кадрові перестановки, пов’язані з тим, що уряд прагне відволікти увагу від інших питань.

У цілому Кабінет міністрів не впорався з жодним із напрямків політики, зокрема, і з кадровою політикою, і тепер знайшов наступну жертву, заявив Матвієнко в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Ми не маємо розгорнутого пояснення прем’єр-міністра, чим не влаштовує уряд робота міністра. Ми не почули, що не так в охороні довкілля, ліцензуванні видобутку корисних копалин. Уряд і сам прем’єр-міністр, усвідомлюючи втрату популярності уряду і особисто прем’єра, намагаються продемонструвати, нібито вони когось карають за неефективну політику, але це виявився не міністр економіки, не міністр внутрішніх справ, а міністр, який займається не найбільш актуальною проблематикою для українського суспільства сьогодні», – вважає політолог.

Кабінет міністрів України вирішив у середу, 24 червня, направити до Верховної Ради подання на звільнення міністра екології і природних ресурсів Ігоря Шевченка через корупцію та перевищення повноважень.

В уряді, зокрема, вказали на порушення Шевченком норм трудового законодавства, коли він багато разів перебував за кордоном в особистих справах у робочий час, не отримавши на це належного дозволу, чи просто пропускав засідання уряду без поважних причин.

Сам міністр екології, який відмовився раніше йти у відставку за власним бажанням, у відповідь назвав урядове подання про його звільнення «політичним фарсом» і «театралізованою постановою» й заявив: «Усі обвинувачення базувалися виключно на припущеннях та суб’єктивних оцінках, жодних доказів членам уряду надано не було. Це було середньовічне інквізиційне судилище, а не розгляд ситуації по суті».

Водночас Шевченко не відповів на жодне звинувачення, оприлюднене в повідомленні на сайті уряду.

XS
SM
MD
LG