Доступність посилання

ТОП новини

СБУ каже, що перекрила два канали, якими військові возили сепаратистам харчі й інші товари


Служба безпеки України повідомляє про принаймні два випадки, коли її працівники перекрили канали постачання сепаратистам харчів та інших товарів.

В одному з випадків працівники СБУ в результаті спецоперації блокували спробу командира неназваного одного з військових батальйонів за фінансову винагороду ввезти 10 тонн м’яса на територію, тимчасово окуповану угрупованням «ЛНР». Правоохоронці затримали два автомобілі ЗіЛ-131 із вантажем поблизу села Золоте Попаснянського району Луганської області. Командир батальйону безпосередньо супроводжував вантажівки, які намагалися перетнути лінію зіткнення в обхід встановлених контрольних пунктів в’їзду-виїзду, мовиться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 426-1 (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень) Кримінального кодексу України, тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення всіх військовослужбовців та їхніх спільників, причетних до незаконного переміщення товарів, інформує прес-центр СБУ.

В іншому випадку Служба безпеки України в районі проведення антитерористичної операції провела масштабну спецоперацію перекриття каналу постачання вантажів на територію, тимчасово контрольовану сепаратистами, причому до організації поставок причетні бійці неназваного одного з добровольчих батальйонів та окремі військові Збройних сил. Вісім вантажівок з продуктами харчування, алкогольними напоями та іншими товарами співробітники спецслужби виявили поблизу міста Станиця Луганська. Фури з продукцією у супроводі бійців одного з добровольчих батальйонів намагалися перетнути лінію зіткнення в напрямку Луганська. Співробітники СБУ спільно з підрозділами Національної гвардії та добровольчих батальйонів затримали вантажівки та військовослужбовців, які їх супроводжували.

У зв’язку з цим інцидентом Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за ст. 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму). Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення всіх осіб із числа військовослужбовців і правоохоронців, причетних до «організації та функціонування каналу поставок продукції терористам», повідомляють в СБУ.

Останнім часом було багато повідомлень і заяв про неконтрольовані переміщення товарів між окупованими і вільними частинами території України через лінію контакту без належних дозволів і оформлень.

XS
SM
MD
LG