Доступність посилання

ТОП новини

Полторак: Україна має бути готова дати відсіч агресії


Степан Полторак, архівне фото
Степан Полторак, архівне фото

Міністр оборони України Степан Полторак заявляє, що Збройні сили України мають готувати певні резерви на всіх напрямках для того, щоб на випадок агресії дати належну відсіч.

Виступаючи у Брюсселі напередодні планованої на четвер, 25 червня, участі в засіданні Комісії Україна – НАТО, він заявив: «Нам не треба думати, як буде діяти Путін, нам не треба намагатися вгадувати – нам треба готувати свої Збройні сили, щоб вони були готові для будь-якого варіанту, тому що якщо вгадувати, куди він піде – на Харків чи Запоріжжя, на Маріуполь або на Волноваху, – то ефективність такої роботи буде нульова».

За його словами, які наводить агентство УНІАН, Україна повиння в першу чергу модернізувати ті озброєння і техніку, які вона вже має, і цих модернізованих озброєння та техніки вистачить на певний час, можливо, до 5 років, щоб успішно виконувати завдання щодо захисту держави.

Одночасно, як каже міністр, Україна повинна перебудувати військово-промисловий комплекс після того, як відмовилася від військово-технічного співробітництва «з агресором, із Російською Федерацією».

Говорячи про засідання Комісії Україна – НАТО, міністр повідомив, що має намір обговорити ситуацію, яка склалася на сході України, і «довести до членів альянсу про російську агресію». Крім того, він має поінформувати про перебіг реформ Збройних сил України і про перспективи розвитку й поліпшення співпраці з НАТО.

Степан Полторак перебуває у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі як міністр оборони України вперше.

Крім участі в засіданні Комісії Україна – НАТО, за час його дводенного візиту заплановані зустрічі з кількома колегами з інших країн, а також із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом. За інформацією Радіо Свобода, в перебігу візиту планується обговорити виконання мінських домовленостей, боротьбу з корупцією і темпи реформ у Міністерстві оборони.

XS
SM
MD
LG