Доступність посилання

ТОП новини

Столтенберґ: Росія несе особливу відповідальність за виконання мінських домовленостей


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявляє, що єдиним шансом для встановлення миру на Донбасі є повна імплементація сторонами мінських домовленостей, особлива відповідальність в якій належить Росії. Про це генеральний секретар НАТО сказав перед засіданням комісії «Україна-НАТО» на рівні міністрів оборони у четвер в Брюсселі.

«Найкращий шанс для миру – це повна імплементація Мінських угод, я закликаю всі сторони зробити це. Росія несе особливу відповідальність у цьому контексті», – сказав Столтенберґ.

За його словами, загроза відновлення інтенсивних боїв на сході України зберігається.

«Конфлікт в Україні вже призвів до загибелі шести тисяч людей, порушення припинення вогню тривають, як і раніше є загроза відновлення тяжких боїв», – сказав Столтенберґ.

Генеральний секретар НАТО заявив про продовження політики підтримки України в оборонній сфері.

«Ми ніколи не визнаємо анексію Криму. Ми хочемо бачити міцну, незалежну і процвітаючу Україну. Тому ми допомагаємо Україні реформувати збройні сили і оборонні інституції. Ця допомога включає програми захисту від кіберзагроз, а також командування, контроль, логістику», – додав очільник НАТО.

У середу й четвер, 24 і 25 червня, у Брюсселі проходитиме зустріч міністрів оборони країн-членів НАТО. За наслідками засідання очікується низка рішень щодо зміцнення колективної оборони Північноатлантичного союзу. Зокрема, планують схвалити посилення сил швидкого реагування НАТО і прискорити ухвалення рішень про їхнє розгортання в разі потреби, а також поліпшити координацію тилового забезпечення військ.

XS
SM
MD
LG