Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: уряд призначив керівником «Укргазвидобування» Олега Прохоренка


Арсеній Яценюк (©Shutterstock)
Арсеній Яценюк (©Shutterstock)

Кабмін призначив головою правління державної газовидобувної компанії «Укргазвидобування» Олега Прохоренка. Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на конференції з участю представників Європейської бізнес-асоціації.

Наразі цього рішення на сайті Кабміну немає.

За словами голови правління «Нафтогазу України» Андрія Коболєва, кандидатуру Прохоренка було відібрано на конкурсі.

Олег Прохоренко закінчив Harvard University Kennedy School of Government, працював у низці міжнародних компаній, зокрема в McKinsey&Company.

На початку квітня «Нафтогаз України» повідомляв про намір провести відкритий конкурс на посаду постійного керівника «Укртранснафти», єдиним акціонером якого є сам «Нафтогаз».

18 червня прем’єр Арсеній Яценюк дав вказівку «Нафтогазові України» негайно змінити керівництво компанії «Укргазвидобування». У прес-службі Кабміну повідомили, що за результатами аналізу фінансово-господарської діяльності компанії «Укргазвидобування» виявлено, що борги групи компаній народного депутата Ігоря Єремеєва перед цією компанією сягають 373 мільйони гривень. При цьому керівництво «Укргазвидобування» не вжило заходів для повернення заборгованості у визначені законом терміни.

XS
SM
MD
LG