Доступність посилання

ТОП новини

Спецпідрозділ «Сармат» облаштовує місце базування в Запоріжжі


Військовослужбовці частини спеціального призначення Військової служби правопорядку «Сармат» приводять до ладу свої казарму в Запоріжжі.

Створений восени 2014 року підрозділ було розміщено в одній з колишніх будівель 55-ї окремої артбригади, що понад 10 років не експлуатувалася. Старі приміщення ремонтують спільними зусиллями військових, місцевої влади, підприємств і волонтерів.

«13 років тут ніхто не жив. Коли ми прийшли, на вікнах других рам не було, були забиті диктом, деякі у тріщинах. Ми прийшли після буревію – деякі вікна повипадали. У даху було 32 діри, через які можна було побачити небо. Підходиш, і через шифер можна побачити зоряне небо. Частина створена 11 вересня. І з того часу ми почали швидко робити казарму, бо зима була попереду. Зробили ремонт даху: дві третини – нові, а одна третина – перебрана. Замінили опори. Другий і перший поверх – повністю замінені вікна», – розповідає командир підрозділу Вадим Музюкін.

Основним завданням спецпідрозділу «Сармат» є забезпечення правопорядку серед військовослужбовців. До сфери діяльності бійців частини входить територія 10 областей України. Також військові охороняють міжнародні спостережні місії, зокрема ОБСЄ, несуть службу на блок-постах у зоні АТО, конвоюють затриманих та засуджених бійців. У лавах спецпідрозділу – близько 300 осіб.

XS
SM
MD
LG