Доступність посилання

ТОП новини

Речник Червоного Хреста: ми не думаємо, що гуманітарну колону обстрілювали навмисно


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Міжнародному комітеті Червоного Хреста підтверджують інформацію про обстріл гуманітарної колони у Волноваському районі Донеччини і не вважають, що обстріл здійснювався навмисно. Про це Радіо Свобода повідомив прес-секретар Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Ашот Астабацян.

«Сьогодні гуманітарний конвой, який складався з 14 вантажівок, потрапив під перехресний вогонь біля блокпосту біля села Березове Волноваського району… Ми не знаємо, з якого боку здійснювався обстріл, і не думаємо, що гуманітарний конвой обстрілювався навмисно», – зазначив Астабацян.

За його словами, після доставки гуманітарної допомоги колона вантажівок поверталася з Донецька до офісу організації в Маріуполі.

Ніхто з співробітників Червоного Хреста та водіїв вантажівок у результаті обстрілу не постраждав, наразі колона перебуває в Маріуполі, додав речник організації.

Раніше у СБУ повідомили, що 25 червня зранку бойовики угруповання «ДНР» «обстріляли з підствольних гранатометів та стрілецької зброї гуманітарний конвой місії Червоного Хреста в районі блокпосту поблизу села Березове Волноваського району Донецької області». На той час у Міжнародному комітеті Червоного Хреста не підтверджували цю інформацію.

Водночас проросійські сепаратисти заперечували звинувачення в обстрілі.

XS
SM
MD
LG