Доступність посилання

ТОП новини

Reuters: син не планував звільнятися – мати затриманого в Україні російського військового


Олександр Александров у шпиталі в Києві, 28 травня 2015 року
Олександр Александров у шпиталі в Києві, 28 травня 2015 року

Мати одного з російських військових, затриманих у бою в Україні, заявляє, що її син нічого не говорив їй про плани звільнятися з військової служби, про що твердять у Москві, повідомляє агентство «Ройтерз», яке взяло в неї інтерв’ю.

Як сказала Зінаїда Александрова, мати російського сержанта Олександра Александрова, і її невістка теж нічого не говорила їй щодо можливих планів сина звільнитися.

За її словами, незалежно від того, чи звільнився її син, нічого не сказавши, чи не звільнився, та російська держава не повинна б полишати його.

«Я не знаю, як (влада) діє. Мені вони нічого не говорять», – додала вона.

Батько Александрова Анатолій, відставний майор, відмовився від інтерв’ю, інформує «Ройтерз».

Із дружиною Александрова Катериною агентство зв’язатися не змогло – вона не відповідає на телефонні дзвінки.

Сам Александров, нагадує агентство, в інтерв’ю йому у травні у шпиталі в Києві теж заявляв, що не переривав свого контракту військовослужбовця і ніяких рапортів про це не писав, а в Україні «виконував накази».

Александров також висловлював думку, що російська влада вчинила тиск на його дружину, яка служить у відділі кадрів тієї ж військової частини, що й він, щоб вона виступила на державному російському телебаченні й заявила, ніби він звільнився з армії перед тим, як їхати до України.

Двоє російських військових, поранених і затриманих у перебігу бою поблизу міста Щастя в Луганській області 16 травня, капітан Євген Єрофеєв і сержант Олександр Александров, за їхніми словами, служать у 3-й гвардійській бригаді спецпризначення Головного розвідуправління Генштабу Збройних сил Росії, яка базується в російському місті Тольятті, і були направлені в окуповану частину Луганщини в березні – квітні цього року. Служба безпеки України заявляє, що їх судитимуть за звинуваченнями, пов’язаними з тероризмом.

Після затримання росіян луганські сепаратисти показали виписані на їхні імена новенькі «військові квитки» і заявили, що то бійці їхньої «народної міліції». А в Міністерстві оборони Росії визнали, що обидва затримані були російськими військовослужбовцями, але заявили, що на момент затримання перестали ними бути. Кремль у зв’язку з цим затриманням повторив стандартну формулу російської влади, що «російських військових на Донбасі немає».

XS
SM
MD
LG