Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура звітує про новий обшук у будинку родини Чернушенка


Співробітники Генеральної прокуратури і СБУ провели обшук у будинку, який належить родині голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка. Як повідомили 26 червня в Генпрокуратурі, триповерховий особняк розташований у Києво-Святошинському районі Київської області в селі Горенка.

У приміщенні відбувається ремонт, встановлені нова побутова техніка та ексклюзивні меблі. Вартість самих лише кухонних меблів становить 178 тисяч гривень, а шафи в кімнаті – 50 тисяч гривень.

Також на території будинку виявлені два легкових автомобілі – Jeep Rubicon та Mercedes-Benz G.

Відео з Youtube-каналу Генеральна прокуратура України

25 червня ГПУ і СБУ провели обшук в одному з будинків Чернушенка, виявивши там зброю і патрони, постанови суду з грифом «секретно», документи на використання значних сум коштів на будівництво, талони на пальне та державні номерні знаки.

Генпрокуратура розслідує незаконне втручання службовими особами Апеляційного суду Києва в роботу автоматизованої системи документообігу цього суду.

За результатами обшуку в Апеляційному суді, проведеного 19 червня, вилучили гроші, сервери і комп’ютерне обладнання, на якому є база автоматизованої системи документообігу суду, а також встановлені систематичні факти незаконного втручання в автоматизовані системи суду з боку службових осіб Апеляційного суду, у тому числі суддів. Антон Чернушенко звинувачення заперечує.

24 червня ГПУ повідомила про підозру Чернушенку у вчиненні незаконного втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду та постановленні свідомо неправосудних судових рішень. Також у відомстві заявили, що генпрокурор Віктор Шокін ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України відсторонення Чернушенка від посади, а також звернувся з поданням до Верховної Ради про надання згоди на затримання та арешт судді.

XS
SM
MD
LG